Marja Middeldorp - Opgeruimd Werken
Bedrijven weten vaak wel dat er probleempunten zijn, die opgeruimd en efficiënt werken in de weg staan. Tijd om Marja uit te nodigen voor een grote schoonmaakdag met een knipoog. Vanaf het eerste contact met de bedrijven wordt vrij snel duidelijk wat die probleempunten zijn. Zoals:
Foto Marja met opgestoken Wijsvinger
dpbull Gebrek aan communicatie.
dpbull Rommel kan de efficiëntie belemmeren, maar wordt niet aangepakt.
dpbull Procedures kunnen de efficiëntie belemmeren, zonder dat dit algemeen bekend is.
dpbull Schoonmaak procedures kunnen niet efficiënt zijn omdat niet duidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk is, met als gevolg dat niemand meer het initiatief neemt.
dpbull Er kan een cultuur ontstaan zijn waar men elkaar niet kent en/of erkent.
dpbull Die cultuur kan er toe leiden dat men zich strikt met hun eigen taak bezig houdt en het belang van het geheel niet meer dient.
dpbull Een beetje gezelligheid in de aankleding van de ruimte hoeft geen rommel te geven, men mag zich ook thuis voelen op het werk.
dpbull Werknemers kunnen in een bepaalde situatie vastgeroest zijn. Ze kunnen dat zelf niet meer bespreekbaar maken, waardoor ze motivatie verliezen, waar hoger ziekteverzuim uit voort kan komen.
dpbull Uit bovenstaande onvrede kan gemakkelijk een soort asociaal gedrag ontstaan, dat in een gezin absoluut niet geaccepteerd zou worden.
De organisatie van zo'n schoonmaakdag in uw bedrijf is niet al te moeilijk. In een voorgesprek zal Marja vragen stellen die eventuele bekende probleempunten aan het licht brengen. Een vast draaiboek voor zo'n dag is niet nodig en ook niet wenselijk omdat het een knellend keurslijf kan geven. Ter plaatse zal Marja de juiste toon weten, hoe problemen en communicatie aan te pakken, om met elkaar tot oplossingen te komen. Wel is het noodzakelijk dat Marja op deze dag geassisteerd wordt door een leidinggevende. Niet alleen om te zorgen dat òòk de leiding ziet wat de knelpunten zijn, maar ook om te zorgen dat eventuele oplossingen vanuit de leiding gesteund en bestendigd worden.
Daarmee zorgt Marja dat er altijd direct iets gedaan wordt aan de problemen. De lach komt hier meer dan eens om de hoek kijken. Aan het eind van die dag voelt het alsof er een frisse wind door het bedrijf is gegaan.
Marja kan ook nazorg aanbieden, zoals controle of de gemaakte afspraken ook nagekomen zijn, leuke lijstjes met reminders via de computer of iets dergelijks. Ook filmopnamen behoren tot de mogelijkheden.
Heeft uw bedrijf behoefte aan een 'plumeautje' om wat spinraggen te verwijderen, en wilt u weten wat de kosten daarvan zijn, neem dan contact op met Marja.