Marja Middeldorp - Opgeruimd Leven
Foto Marja met opgestoken Wijsvinger
Mensen raken tegenwoordig maar al te vaak de regie over het leven vaak kwijt. De dag komt uren tekort en het paniekerige help- gevoel doet je naar de keel grijpen:
 
dpbull Wat eten we vanavond?
dpbull Wie haalt de kinderen op?
dpbull Is mijn/zijn overhemd gestreken?
dpbull Wie doet de boodschappen?
dpbull Wie brengt de auto naar de garage?
dpbull Help, ik vergeet de tandarts!
dpbull Ik moet vanavond naar de sportschool, pfff…ik ben nu al bekaf!
dpbull Gezellig romantisch bij kaarslicht knuffelen?  Dat zie ik nu alleen nog in de film!
dpbull Oh, ik moet echt naar de kapper en de kinderen ook.
Als deze lijst je maar al te bekend voorkomt, dan is het ècht de hoogste tijd om je leven anders aan te pakken. Marja kan daar goed bij helpen, èn dan staat schoon maken nog niet eens in dit lijstje! Belangrijkste oorzaak van de chaos om je heen is meestal het ontbreken van een duidelijke, aan ieder lid van het gezin bekende, taakverdeling. Vaak in combinatie met het ontbreken van discipline. Discipline is een ouderwets begrip en heeft een lelijke klank gekregen. Wij laten ons niet meer zeggen wat we moeten doen. En toch is dit onze eerste stap naar een leven van de drie R's (Regelmaat, Reinheid en Rust), waar wij onbewust naar verlangen.
Te veel verantwoordelijkheden leidt makkelijk tot een schuldgevoel: vrouwen moeten tegenwoordig werken, moeten kinderen krijgen, moeten het huishouden doen, moeten leuk sociaal, goed gekleed en charmant voor de dag komen. Door al dit moeten, horen we vrouwen veel vaker zeggen dan de man: "Sorry dat ik tekort geschoten ben, maar ik had te weinig tijd". Het leven is voor vrouwen veel drukker geworden. Dat lijkt leuk, maar kan ook heel makkelijk belastend worden. Met die belasting is het niet gek om met kwaaltjes bij de dokter terecht te komen. Het is echter niet wenselijk om dit met pillen te gaan bestrijden, waar een praktische oplossing goed mogelijk is:
Marja geeft coaching in groepsverband om je leven beter te organiseren. Een ieder schrijft zijn of haar grootste probleem anoniem op een briefje. De opgevouwen briefjes komen gehusseld en wel in een emmertje terecht. Elk probleem wordt open in de groep behandeld, zonder dat bekend hoeft te worden van wie het probleem komt. Het is heel verbazingwekkend dat de herkenning van zo'n probleem over het algemeen veel groter is dan verwacht. Dit leidt regelmatig tot de nodige hilariteit.
Marja levert vooral handvatten voor het organiseren van je leven. Bovendien is de kans groot dat je daarna ook bij mede-cursisten terecht kan en& één en ander kan uitwisselen. Zo kan samen soppen (bijna) net zo gezellig zijn als samen shoppen. Als de stof rond je hoofd is verdwenen, zal je zien hoe opgelucht ‘opgeruimd’ leven is. Een cursus-avond kost 75 euro per persoon, waarbij de groep ongeveer 7 tot 9 personen kan bevatten. Je kunt je alleen of met een groepje aanmelden, waarna Marja ervoor zorgt dat er een complete groep gevormd wordt en een geschikte datum afgesproken wordt Locatie in overleg.